Skip to main content

Terrängbanan

Söderö terrängbana är en träningsanläggning som är öppen att boka för ryttare med egen häst. Banan är helt förlagd på gräs och ligger i ett vackert böljande eklandskap med generösa ytor. Vi erbjuder inbjudande och tydliga hinder som passar både det mindre och det lite mer rutinerade ekipaget. Terrängbanan har hinder från 40 cm - 100 cm och de flesta typhinder finns representerade.

På terrängbanan anordnar vi regelbundet träningar med inbjudna gästtränare. Det går även utmärkt att boka /abonnera banan t.ex. med egen tränare och med det egna laget/träningsgruppen (boende och uppstallning finns). Du som vill komma och träna på egen hand är också välkommen. Viktigt är då att alltid ha med sig sällskap på marken av en person med kunskaper/meriter från minst enstjärning nivå, utb. tränare eller person med banbyggarutb. inom fälttävlan. Kontakta Maria (0708-38 03 46) i god tid i förväg om ni ej har möjlighet att komma med behörig markhjälp, så hjälper jag till.

Följ skyltar till anvisad parkering (vägbeskrivning nedan). Vid parkeringen finns ytterligare information såsom banskiss och ordningsregler. Välkommen att kontakta Maria på 0708-380346 alt. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för bokning.

Tänk på att välja hinder som passar dig och din häst!

Regler för ALL ridning på terrängbanans område

  • All ridning/träning på terrängbanan bokas i förväg genom att kontakta Maria på 0708-38 03 46. Anmälan måste göras minst ett dygn innan planerad ritt.
  • Betalning skall vara genomförd innan påbörjad ridning. SWISH 123 21 65 306 Söderö Gård.
  • All träning skall ske med en behörig person på marken (se ovan). Det är förbjudet att rida ensam på terrängbanan! Ryttare är välkomna att ta med sin egen tränare.
  • Godkänd hjälm och väst för terränghoppning skall alltid bäras.
  • Inga hinder får ändras eller flyttas. Undantaget banhoppningshinder som för höjas/sänkas.
  • Meddela omgående om något hinder går sönder under träning eller om något hinder inte är intakt.
  • Var noga med att följa hindrens inflaggning. Rött till höger, vitt till vänster. Hinder får under inga omständigheter hoppas åt fel håll!
  • Visa hänsyn till andra ekipage både på banan och vid parkeringen.
  • All ridning sker på egen risk.

Pris

Banavgift per ekipage och tillfälle: 200 kr. För bokning av gruppträning, kontakta Maria för mer information.

Vägbeskrivning

Från Åtvidaberg: Kör RV 134 i riktning mot Kisa. Efter drygt 2 mil, tag av höger vid skyltar Söderö/Mormorsgruvan. Uppe på backkrönet sväng höger in på mindre grusäg (skyltat). Följ vägen fram till anvisad parkering. 

Från Kisa: Kör RV 134 i riktning mot Åtvidaberg. Efter ca 22 km tag av vänster vid skyltar Söderö/Mormorsgruvan. Uppe på backkrönet sväng höger in på mindre grusäg (skyltat). Följ vägen fram till anvisad parkering. 

Från Rimforsa: Följ skyltning mot Åtvidaberg, dvs från Rimforsa kör a 8 km tag av vänster mot Åtvidaberg (strax före Kindagurka), kör 5 km och tag vänster mot Åtvidaberg. Följ RV 134 mot Åtvidaberg i knappt 3 km. Tag av vänster vid skyltar Söderö/Mormorsgruvan. Uppe på backkrönet sväng höger in på mindre grusäg (skyltat). Följ vägen fram till anvisad parkering.

Bed & Box

Vi erbjuder naturligtvis både dig och din häst bekvämt boende hos oss under er vistelse på Söderö.

Välkommen

Här nedan presenterar vi några av de hinder banan erbjuder.